Matrace s kombinovanou úrovňou tvrdosti

Spálňa je miesto, ktoré má byť útulným útočiskom, kde po celom náročnom dni zložíme svoju hlavu a počas spánku si poriadne odpočinieme a naberieme dostatok energie do ďalšieho dňa. K tomu, aby bola však izba pre spánok dostatočne vhodným miestom, musíme v nej mať kvalitnú posteľ s dobrým matracom a ďalším posteľným príslušenstvom. Mnoho ľudí najmä výber matraca podceňuje a myslia si, že im k dosiahnutiu dobrého spánku postačí iba kvalitná posteľ. Veľmi sa však mýlia, pretože samotný matrac je častokrát možné považovať za ešte viac dôležitý než posteľ.

manželská izba

Matrac je dôležitým oporným bodom pre naše telo, ktorý má pôsobiť, ako pohodlná podložka počas ležania. V prípade, že sa často budíte zlomený s bolesťami krku či chrbta, pravdepodobne máte nevhodný alebo nekvalitný matrac, ktorý spôsobuje tieto problémy. Najčastejšie si ľudia vyberajú matrac podľa úrovne jeho tvrdosti, pričom vyberať je možné od tých najtvrdších cez stredne tvrdé až po úplne mäkké matracové produkty.

dobrý spánok

Pokiaľ si neviete vybrať, či chcete kúpiť matrac tvrdší alebo mäkší, zaujímavou voľbou pre vás môže byť matrac s kombinovanou úrovňou tvrdosti. Ukážkovým modelom je napríklad matrac DYNAMIC vital segum.sk, ktorý pochádza z kvalitnej rady matracovej línie DYNAMIC. Ide matrac z materiálu latex a gumokokos, takže má prírodné zloženie a zároveň poskytuje pri ležaní niekoľko oblastí so zónami tvrdosti. Matracový produkt má po jeho stranách tvrdšie zóny, pričom v strednej časti a v častiach, kde sa počas ležania nachádzajú kolená a ramená je mäkký. Vďaka tejto kombinácie mäkkých a tvrdých oblastí poskytuje tento matracový model ideálnu podporu v rizikových oblastiach, ako je chrbtica, hlava, krk a dolné končatiny. Kým tvrdšie časti sú pre telo a jeho kostru dôkladnou a vhodnou oporou, naopak mäkšie časti zabezpečia komfort a pohodlné ležanie bez nepríjemného pocitu tvrdosti.

Related Posts