Automobily a automobilové príslušenstvo značky Lexus

Za rok zrodenia značky Lexus môžeme pokladať rok 1989, avšak jej postupný zrod a vývoj začal ešte o niekoľko rokov skôr. V roku 1983 sa japonská automobilka Toyota rozhodla, že začnú pod svojou vlastnou divíziou vyrábať luxusné autá, a tak začali s výrobou a testovaním prvých prototypov týchto vozidiel. Vývoj a testovanie inovatívnych a luxusných modelov áut bol natoľko úspešný, že po ich predstavení svetu v roku 1989 sa prvých 3000 kusov predalo ihneď počas prvého mesiaca. O rok neskôr, v roku 1990, sa predaj vozidiel Lexus spustil aj v Európe a o ďalší rok sa rozšíril aj do USA.

disky lexus

Počas nasledujúcich rokov zožala značka Lexus vďaka svojej inovatívnosti a rôznym zaujímavým patentom množstvo úspechov. Za významný môžeme považovať napríklad rok 1998, kedy sa jeden z modelov automobilu Lexus, určený pre Európsky trh, stal prvým autom na svete, ktorý mal v sebe zabudovanú satelitnú navigáciu aj v štandardnom vybavení. V tom istom roku sa zároveň značka stala najpredávanejším predajcom luxusných automobilov v USA.

automobil lexus

Aj po začiatku nového milénia Lexus neustále pre svojich priaznivcov vyvíjal nové inovácie, ktoré z týchto luxusných vozidiel urobili dnes ikonické autá. Novinky ako je celosvetovo prvý luxusný model SUV hybridného auta alebo automatický parkovací asistent, ktorými sa mohla značka pýšiť v rokoch 2003 a 2004 len potvrdzujú tento fakt. V súčasnosti však Lexus vrátane luxusných a vysokokvalitných áut vyrába aj rôzne ďalšie doplnky a príslušenstvo pre automobily. Inovatívne, moderné, luxusné a mimoriadne kvalitné prevedenie sú zárukou, ktorú od tejto značky môžete očakávať. Preto pokiaľ potrebujete napríklad vymeniť disky na vašom aute, disky Lexus budú pre vás dobrou voľbou, a to nie len z hľadiska elegantného dizajnového prevedenia, ale aj kvôli odolným a kvalitným materiálom ich vyhotovenia.

Related Posts